ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Τα συναισθήματα, αδιαμφισβήτητα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Την εμπλουτίζουν,  της δίνουν νόημα. Όταν όμως τα υποτιμάμε ή τα αγνοούμε, θέτουμε σε κίνδυνο τη ψυχική μας ηρεμία και κατά συνεπεία, το ενδιαφέρον μας για τη ζωή.

Η διερεύνηση των συναισθημάτων από τα ίδια τα παιδιά είναι το κλειδί για την καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους, αλλά και των γύρω τους. Βέβαια, με την αποσαφήνιση του εαυτού έρχεται και η εκτίμησή του και ως εκ τούτου η ενίσχυση της αυτοεικόνας.

Το μάθημα της συναισθηματικής αγωγής, αφορά τις ικανότητες του ατόμου που αποτελούν τη συναισθηματική του νοημοσύνη. Ειδικότερα, θέτει ως βασικό στόχο την έκφραση και τον χειρισμό των συναισθημάτων, τον αυτοέλεγχο, την ενσυναίσθηση, την ποιοτική επικοινωνία, την αυτοεπίγνωση, αλλά και την αυτοαποδοχή!

ΑΡΜΟΝΙΟ

Η δραστηριότητα του Αρμονίου είναι ατομικό!

Στο μάθημα του Αρμονίου, επιδιώκουμε μια πρώτη προσέγγιση, εύκολα δοσμένη και με παιχνιδιάρικη διάθεση, σε βασικές έννοιες που αφορούν στην μουσική!

Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε και να διαβάζουμε : νότες-φθόγγους, αξίες-φθογγόσημα, παύσεις και στη συνέχεια να τα παίζουμε στο αρμόνιο!

Το μάθημα πέρα από τη γνώση, βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν το βαθμό συγκέντρωσής τους και την προσοχή τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Η δραστηριότητα της Πληροφορικής γίνεται σε πολύ μικρές ομάδες όπου το κάθε παιδί έχει το δικό του Ηλεκτρονικό Υπολογιστή!

Μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και προγράμματα, τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της Πληροφορικής, τις έννοιες του προγραμματισμού (σειριοθέτηση), αναπτύσσουν την συγκέντρωση και την παρατηρητικότητά τους και έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία που θα αποτελεί αναπόφευκτα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους στην υπόλοιπη ζωή τους.

Τέλος, αποκτούν μια πρώτη επαφή με το Zoom και το Skype, προγράμματα που χρησιμοποιούνται ευρέως στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και με εφαρμογές των Windows και το Word.

ΜΠΑΛΕΤΟ

Η δραστηριότητα του Μπαλέτου γίνεται σε μικρές ομάδες

Ελάτε να ανακαλύψουμε το σώμα μας… χορεύοντας…

Από μια πολύ τρυφερή ηλικία, οι μικρές μας μπαλαρίνες έρχονται σε επαφή με την υψηλή τέχνη του χορού, ανακαλύπτοντας το σώμα τους με χορευτικές ασκήσεις. Ο χορός αποκαθιστά τη σωστή στάση του σώματος και διορθώνει ορθοπεδικά προβλήματα στη μικρή ηλικία. Δυναμώνει το κορμί, κάνει ίσια πλάτη, ωραία πόδια και αγέρωχο κεφάλι. Με λίγα λόγια μια μικρή πριγκίπισσα μπαλαρίνα!!!

Στόχος μας είναι να γυμνάσουμε το σώμα και παράλληλα να αναπτύξουμε το πνεύμα μας μαθαίνοντας πειθαρχεία μέσα από ασκήσεις μπαλέτου και αυτοσχεδιασμού!

KIDS YOGA

Η δραστηριότητα του Kids Yoga γίνεται σε μικρές ομάδες.

Η Yoga για παιδιά είναι μια μορφή σύγχρονης yoga που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των παιδιών! Είναι ένας τρόπος ταυτόχρονης άσκησης του σώματος, της αναπνοής και του μυαλού μας. Μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα!

Η δραστηριότητα προορίζεται για διασκέδαση και περιλαμβάνει παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους με ήχους ζώων και δημιουργικά ονόματα για πόζες! Με το πέρασμα των μαθημάτων μας, τα παιδιά θα μάθουν να συγκεντρώνονται ευκολότερα, να χαλαρώνουν και να αντιμετωπίζουν αγχωτικές καταστάσεις με ηρεμία!

TAE-KWON-DO

Η δραστηριότητα του Tae Kwon Do  γίνεται σε μικρές ομάδες.

To ΤaeKwonDo θεωρείται μια από τις πλέον αναπτυγμένες πολεμικές τέχνες όσον αφορά τα λακτίσματα, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στη σωματική αντοχή, καθώς και στην ταχύτητα, ακρίβεια και ευλυγισία των ποδιών!

Βασική αρχή του TaeKwonDo είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά. Για αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση από αυτούς που ασκούν την πολεμική αυτή τέχνη.

TENNIS

Η δραστηριότητα του Tennis  γίνεται σε μικρές ομάδες εκμάθησης.

Το tennis είναι ένα άθλημα που θα το αγαπήσουν οι μικροί μας φίλοι! Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά θα βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και θα μάθουν τις βασικές δεξιότητες του tennis όπως :

Κίνηση στο χώρο του γηπέδου, κανονισμούς, κράτημα ρακέτας, drive & rever, σερβίς